Mam problem który pojawił się kilka dni temu. Mianowicie w czasie jady w zapiętych pasach już kilka razy zdarzyło mi się że nagle zaczyna pikać kontrolka że pasy są nie zapięte. Odpinam i powtórnie zapinam pas i jest ok.Problem jednak stale się powtarza.
Czy to wina jakiegoś czujnika? Jeśli tak to jakiego?
Przyznam że to irytujące gdy człowiek ma zapięty pas a tu mimo wszystko słysze to pikanie.. ;/
..pieniądz i czas to najwięksi terroryści.
~kobieta w której żyłach płynie Shell V-Power Racing
Ja mam podobny problem, a tak samo szukania nie dala mi żadnego sensownego wyniku, wiec postanowiłem juz zdezaktywowac te kontrolkę... Niemniej jednak dzięki za tego linka :wink:
Ja miałem odwrotny problem, tzn. mimo nie zapiętego pasa, nie było sygnału dźwiękowego po aktywacji stacyjki. Trochę WD-40 w zapięcie pasa pomogło rozwiązać problem.
Panie i Panowie jakby ktoś kiedyś zmagał się z problemem pikania niezapiętych pasów pomimo ze pas jest zapięty i naciągnięty (bądź luźny) Podpowiem wam jeszcze raz (przetestowane kilkadziesiąt razy - trochę się tego nawymienialem) Winne temu jest zapięcie pasa kierowcy. 99,9% to jest to, przez 5 lat pracy w skodzie nie spotkałem się z inną usterką związaną z tą kontrolką. ten 0,1% zostawiam na to ale... Dla tych co lubią polemizować. Koszt złącza ok 150 zł, wymiana dla nie wprawnego mechanika ok 1h.
Pozdrawiam MArcin
Skoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Witam, miałem ten sam problem z pasem i oczywiście wypięcie wtyczki w podłodze pomogło, jednak moje pytanie jest inne, czy wypinając tą wtyczkę nie "otwieramy" obiegu i w takim razie poduszka od kierowcy przy zderzeniu nie zadziała ??
W golfie V podobno to jest taka "wada fabryczna" tej wtyczki do pasow, ktora po dluzszym czasie eksploatacji zaczyna robic takie akcje. Wydaje mi sie, ze to samo będzie w skodzie.
Komentarz